Follow us on:

+385 (0)98 281 308

+385 (0)97 629 4982

+385 (0)98 281 309

info.sos@natura-rab-co.hr

English

Deutsch

Italiano

Kozmetika i eko čajevi

Krema smilja

Cjenik

KoličinaCijena
krema 15 ml7,50 € / 56,51 kn
krema 50 ml19,00 € / 143,15 kn

 Helichrysum italicum (lat.).

EKO MASAŽNA I TERAPIJSKA PRIRODNA KREMA OD SMILJA

U kasno proljeće pod suncem mediterana, u kamenu i kršu jadranskog otoka Raba gdje samo rijetko bilje može naći svoj dom, smilje uporno život cvate u svojoj besmrtnosti.

Još od naših predaka plijeni pažnju svojim zamamnim i mekim mirisom. Nisu ga uzalud prozvali immortelle (besmrtan). Bujnim cvatom na suhom kršu smilje je davalo živost otočanima i bezvremensku ljepotu kože generacijama žena.

Još u Homerovo doba Grci su cijenili smilje kao odličan lijek za rane.

I danas se tradicionalno upotrebljava za tretiranje astme i migrene, kao i za olakšavanje jetrenih tegoba i kožnih oboljenja.

Eko masažna i terapijska prirodna krema od smilja iznimno djelotvorno utječe na regeneraciju tkiva, stimulira obnovu stanica kože i poznato je prirodno sredstvo protiv starenja kože, jer ublažava bore na licu (anti-age). Smilje potiče povećanu proizvodnju kolagena (i do šest puta) – prirodni kolagen vraća vlažnost, napetost i elastičnost koži lica i vrata te smanjuje znakove starenja. Koža izgleda mlađe, a dužina i dubina bora se smanjuju. Preporuča se za intenzivnu njegu zrele kože.

I danas se tradicionalno upotrebljava kao pomoć u suzbijanju hematoma, astme, proširenih i upaljenih vena, tromboze, popucalih kapilara, sportskih ozljeda, ožiljaka, keloida, strija, kožnih alergija, atopijskog dermatitisa, psorijaze, reumatoidnog artritisa te potiče jetrene funkcije. Djeluje snažno protuupalno i antioksidativno, idealan je antireumatik i antialergik.

 

Sastav eko kreme od smilja *: ekstra djevičansko maslinovo ulje, rukom ubrani cvjetovi samoniklog otočnog smilja, pčelinji vosak.

svi sastojci su iz 100 %-tnog organskog uzgoja *