Follow us on:

+385 (0)98 281 308

+385 (0)97 629 4982

+385 (0)98 281 309

info.sos@natura-rab-co.hr

English

Deutsch

Italiano

Grupa proizvoda

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

Djevičansko maslinovo ulje je od davnina poznato po svojim ljekovitim svojstvima, a mudrost starih naroda potvrđuju brojna istraživanja posljednjih godina. Pokazalo se da redovito i dugotrajno korištenje maslinovog ulja u prehrani smanjuje rizik od pojave kardiovaskularnih bolesti, žučnih kamenaca, čira na želucu, pa čak i tumora debelog crijeva.

 

Dobro se kombinira s drugim vegetabilnim uljima kao bazno ulje za masažu. Blagotvorno djeluje na suhu i nadraženu kožu te pomaže kod zacjeljivanja rana i ogrebotina.

 

Proizvodnja ulja započinje mljevenjem ploda masline. Sameljene masline se prešaju i/ili centrifugiraju i tada se ulje odvaja od biljne vode i komine. Od 100 kilograma maslina na taj se način može dobiti od 10 do 20 kilograma ulja. Takvo ulje se na tržištu može naći pod oznakom djevičansko, prirodno, vergine (tal.), virgin (engl.). Prvoklasan proizvod nosi oznaku Extra, a radi se o ulju s manje od 0,8 % slobodnih masnih kiselina, koje je odgovarajuće gorkosti i pikantnosti, a koje svojim mirisom i okusom podsjeća na zdrav plod masline.

 

Pikantnost i gorkost ponekad djeluju previše agresivno, ali to je samo dokaz da ulje obiluje svim onim sastojcima koji blagotvorno djeluju na zdravlje . Maslinovo ulje nije samo plemenit, vrhunski začin i ljekovit dodatak jelu, ono je simbol blagoslova i uspjeha. “Natura Rab” u svojoj ponudi nudi isključivo maslinovo ulje EXTRA kvalitete domaće autohtone sorte oblica (orkula) i priznatih talijanskih sorti. Samo mješavinom dviju ili više sorti maslinova ulja dobivamo priznate organoleptičke karakteristike maslinova ulja.

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Za dobre poznavatelje pravog okusa pripremili smo više vrsta vrhunskih maslinovih ulja. Sva naša maslinova ulja spadaju u kategoriju Extra vergine ili…